نبرد نسل نهمیها | مقایسهای بین سختافزار اکسباکس سری اکس و پلیاستیشن ۵

ساعاتی پیش مارک سرنی (Mark Cerny)، معمار ارشد پلیاستیشن، در مورد ویژگیهای پلیاستیشن ۵ صحبت کرد و مشخصات سختافزاری آن هم معلوم شد. به همین سبب، تصمیم گرفتیم تا سختافزار کنسول نسل نهمی سونی و مایکروسافت، را با توجه به اطلاعات رسمی منتشر شده، به صورت کوتاه مقایسه کنیم.
امروز بالاخره متوجه شدیم که پلیاستیشن ۵، حقیقتا چقدر قدرتمند است. مایکروسافت هم به تازگی مشخصات کامل اکسباکس سری اکس، را معلوم کرد و هر چند قدرت خام سختافزار، معیار اصلی برتری یک کنسول نیست، اما قطعا مقایسه بین این دو، امری جذاب برای بازیبازان است. در صورت به تعویق نیافتادن تاریخ عرضه به خاطر ویروس کرونا، میتوانیم در تعطیلات ۲۰۲۰ منتظر عرضهی این دو کنسول باشیم.
خب در همین ابتدا باید گفت که از نظر قدرت خام سختافزاری، مایکروسافت برندهی بدون شبههی میدان است. در زمینهی CPU، پلیاستیشن ۵ از یک پردازندهی هشت هستهای Zen 2 استفاده میکند که فرکانس آن به ۳٫۵ گیگاهرتز میرسد. در مقابل مایکروسافت هم از پردازندهای هشت هستهای استفاده میکند، اما قدرت فرکانس آن چیزی معادل ۳٫۸ گیگاهرتز است.
قدرت پردازش گرافیکی اکسباکس سری اکس چیزی معادل ۱۲ ترافلاپس و پلیاستیشن ۵ معادل ۱۰٫۲۸ ترافلاپس است. در زمینهی پلیاستیشن ۴ پرو و اکسباکس وان اکس هم شاهد برتری مشابه مایکروسافت بودیم که منجر به نرخ فریم ثابتتر و وضوح تصویر بالاتر شده بود. اما با توجه به اینکه هدف این دو کنسول، وضوح تصویر ۴K و نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه است، دیگر شاهد تفاوت خاصی نخواهیم بود و هر دو کنسول به راحتی قادر به ارائهی این دو مورد خواهند بود. هر چند برای نرخ فریمهای بالاتر، قطعا برتری با کنسول مایکروسافت است.
هر دو کنسول از ۱۶ گیگابایت حافظهی گرافیکی GDDR6 استفاده میکنند و هر دو، مجهز به حافظهی ذخیرهسازی SSD هستند. البته مایکروسافت از ۱ ترابایت حافظهی SSD و پلیاستیشن ۵ از ۸۲۵ گیگابایت حافظهی SSD بهره میبرد. اما سرعت انتقال دادهها برروی پلیاستیشن ۵ بیشتر است و شاهد ۵٫۵ گیگابایت انتقال داده بر ثانیه هستیم. در مقابل اکسباکس سری اکس میتواند با سرعت ۲٫۴ گیگابایت بر ثانیه، دادهها را انتقال دهد.
برروی هر دو کنسول هم میتوانید از حافظهی ذخیرهسازی گسترشی یا خارجی استفاده کنید. پلیاستیشن ۵ مجهز به یک درگاه NVMe SSD است و اکسباکس سری اکس، از یک حافظهی SSD یک ترابایتی مشابه با حافظهی داخلی خود بهره میبرد. باید گفت که پلیاستیشن ۵ در این زمینه، اجازهی شخصیسازی بیشتری را میدهید. در حالی که برای سری اکس، باید از حافظهی اختصاصی خود اکسباکس استفاده کنید. هر دو هم توانایی شناسایی هارد خارجی،را از طریق کابل USB دارند. همچنین هر دوی این کنسولها، مجهز به درایو نوری ۴K UHD Blu-ray هستند.
یکی از ویژگیهای جذاب کنسولهای نسل نهم، سختافزار ویژهی ارتقای صوت است. در حال حاضر میدانیم که هر دو کنسول، از یک قطعهی ویژه برای بهبود تجربهی صوتی بهره میبرند، اما به لطف مراسم امروز سونی، اطلاعاتمان در مورد پلیاستیشن ۵ بسیار بیشتر است. پلیاستیشن ۵ قادر خواهد بود تا صدای سه بعدی منحصر به فردی را ارائه دهد که بدون توجه به سختافزار صوتی شما خواهد بود. در مورد اکسباکس سری اکس، اطلاعات چندانی در دسترس نیست.
این مقایسهای کوتاه از سختافزار این دو کنسول بود. نظر شما چیست؟ این مشخصات چه تاثیری در خرید شما دارند؟ آیا از همین حالا تصمیم خود را گرفتهاید یا منتظر معرفی انحصاریهای هر دو کنسول خواهید ماند؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
نوشتن نظر