نقدها و بررسیهای کنسول اکسباکس سریز X/S

در بسیاری از این بررسیها به ویژگیهای بسیار خوبی مانند اکسباکس گیم پس (Xbox Game Pass) و Backwards Compatibility اشاره شده است و به نظر میرسد اکسباکس به خوبی توانسته یک اکوسیستم یکپارچه با کنسولهای نسل قبلی خود به وجود آورد اما در کنار این موارد عدم وجود نوآوری و کمبود در بازیهای کاملاََ نسل بعدی از سوی استودیوهای مایکروسافت نیز اشاره شده است. در ادامه ما خلاصهای از نتایج بررسیهای وبسایتهای مختلف را به شما ارائه میدهیم:
IGN:
تیتر: برج قدرتمند مایکروسافت / نقد و بررسی اکسباکس سری اکس
ما تنها میتوانیم فرض کنیم که اکسباکس سری اکس در نهایت بتواند با بازیهای جدید و نسل بعدی خود ما را متعجب کند چرا که در حال حاضر چیزی برای قضاوت وجود ندارد. اما در این میان بدون توجه به این که چه بازی را برروی دستگاه اجرا کنید، بارگذاریها به شدت کاهش یافتهاند، نرخ فریم روان شده و رزولوشن بالاتر میرود. این دستگاه مینیمالیستی و بزرگ بسیار ساکت است که البته با قدرت بسیار زیاد و تواناییاش در مقایسه با پلیاستیشن ۵ شامل ویژگیهای بیشتری مانند Quick Resume و داشتن چند بازی به صورت همزمان میشود. در مقایسهی مستقیم با مشخصات سختافزاری پلیاستیشن ۵، این کنسول با قیمتی یکسان قدرت بیشتر به شما ارائه میدهد. این بسیار جذاب خواهد بود که ببینیم سازندگان در سالهای پیش رو چگونه از قدرت آن استفاده میکنند.
نمرهی اکسباکس سری اکس: ۸/۱۰
تیتر: ماشین گیم پس / نقد و بررسی اکسباکس سری اس
به طور کلی اکسباکس سری اس با توجه به قیمت ۳۰۰ دلاری ارزش زیادی را به ارمغان میآورد. این کنسول به رزولوشن ۱۴۴۰p و فضای خالی درایو SSD کم محدود شده اما بسیار کوچک و کم صدا است در کنار این که میتواند زمان باگذاری را از بین ببر و بازیها را به صورت ۱۲۰ فریم در صورت وجود تلویزیون مناسب اجرا کند. من بیش از همه نسبت به آیندهی این کنسول نگران هستم. هر چه جلو میرویم بازیها به قدرت بیشتری نیاز دارند بنابراین پیشنهاد نمیدهم برای پلتفرم اصلی خود یک سری اس تهیه کنید اما این بدین معنا نیست که سری اس جایگاه خاص خود را ندارد بلکه یک کنسول دوم بسیار خوب به حساب میآید. به طور مثال گزینهی خوبی برای بچهها است که قصد دارند برروی یک صفحه نمایش کوچکتر به بازی کردن بپردازند یا به طور مثال شاید یک پلیاستیشن ۵ را خریداری کنید و قصد استفاده از گیم پس را داشته باشید و باز هم این کنسول جایگاه خوبی پیدا میکند. این یک قدم خوبی برای ورود به نسل جدید است که با بودجهی شما میتواند سازگار باشد.
نمرهی اکسباکس سری اس: ۷٫۵/۱۰
Gamespot:
تیتر: بازی کردن آینده / نقد و بررسی اکسباکس سری اکس
به طور کلی اکسباکس سری اکس یک کنسول خارقالعاده و سرراست به حساب میآید که پتانسیل زیادی برای آزاد شدن دارد. تمرکز کنسول ساختن بهترین نسخهی یک سختافزار است تا بهترین اکوسیستم اکسباکس را خلق کند اما با وجود این که هیچ ایدهی جدید هیجانانگیزی ندارد (البته بستگی دارد در مورد Quick Resume چگونه فکر کنید) اما به خوبی این چشمانداز را در روزهای اولیه ایجاد میکند.
تا زمانی که بازیهای انحصاری کنسول عرضه شوند در مقابل شما مانعی برای دسترسی با محتویات قرار نمیگیرد. صبر کردن تا زمانی که بازیهای بیشتری عرضه شود و استفاده کردن از پتانسیل کامل آن یک حرکت عاقلانه و منصفانه از سوی مخاطب به نظر میرسد. باید این موضوع را در نظر بگیریم که خرید یک کنسول به نوعی سرمایهگذاری برای آیندهی گیمینگ شما به حساب میآید و تنها به دسترسی حال حاضر محدود نمیشود. ما تا به این لحظه شاهد ویژگیها و قابلیتهای جذاب سری اکس بودیم که تنها بخش کوچکی از پتانسیل آن را آشکار میکند.
سری اکس یک اکسباکس به شدت بهبود یافته به حساب میآید که پایههای مستحکمی را برای مایکروسافت به وجود میآورد. اگر سرمایهگذاریهای اخیر و استودیوهای خریداری شده از سوی مایکروسافت را در نظر بگیرید مطمئناََ آیندهی این پلتفرم بسیار روشن خواهد بود.
بلومبرگ (Bloomberg):
تیتر: نسل بعد هنوز فرا نرسیده است / نقد و بررسی اکسباکس سری اکس
جیسون شریر:
خریدن یک کنسول بازی ویدیویی در زمان لانچ به احتمالات بستگی دارد. این موضوع مخصوصاََ برای اکوسیستم اکسباکس صحت دارد. در حال حاضر، تنها کسانی که واقعاََ میخواهند بازیها را با بهترین کیفیت تجربه کنند و یا کسانی که در دههی اخیر کنسول نخریدهاند مناسب به نظر میرسند، افرادی که بازیهای زیادی را تجربه نکردهاند و حالا کاتالوگ بلند بالایی در پیش روی آنها قرار دارد.
با کنسولی جذاب رو به رو هستیم و زمان بارگذاری کم اما هیچ بازی وجود ندارد که نتوان برروی پلتفرمهای دیگر آنها را تجربه کرد. اگر بسیاری از بازیهای قبلی اکسباکس را تجربه نکردهاید یا قصد دارید Valhalla را با ۶۰ فریم بر ثانیه تجربه کنید گزینهی مناسبی است اما در غیر این صورت دلیل زیادی برای خرید وجود ندارد.
دیجیتال فاندری (Digital Foundry):
تیتر: یک کنسول بازی نسل بعدی, یک کنسول ادامهدار – یا هردو؟
در نهایت باید به شما بگویم که من باور دارم مایکروسافت توانسته یک سیستم نسل بعدی عالی را ارائه دهد اما متاسفانه با کنسولی رو به رو هستیم که نمیتواند در زمان عرضه به خوبی قدرتهای خود را آشکار کند. بخشی از این موضوع به کمبود در عناوین فرست-پارتی بر میگردد که از برتریها و سرعت جذب مخاطب به کنسول میکاهد و دلیل این است که مایکروسافت بیشتر برروی پیشرفت تدریجی چشمانداز خود را بنا کرده است و در مقابل پیشرفت ناگهانی نسل به نسل قرار میگیرد، در این میان سونی بیشتر برروی پیشرفتهای انقلابی هدفگذاری کرده است. تمرکز بیش از حد سازندههای چند پلتفرمی نیز باعث میشود کنسولهای سری اکس و اس نتوانند خود را ثابت کنند. من از این نظر عاشق کنسول هستم که در آینده امید زیادی دارم که قدرتش نمایان شود و ما شاهد ویژگیهای مختلف قدرتی آن باشیم اما یک کنسول با بازیهایش شناخته میشود و از این نظر احساس میکنم که حتی این کنسول را نمیشناسم.
ویندوز سنترال (Windows Central):
تیتر: قدرتمند و عظیم اما …
نقاط قوت:
- طراحی عالی و سختافزار قوی
- خنک و ساکت
- بارگذاری سریعتر و قابلیت Quick Resume
- اکسباکس گیم پس و سرمایهگذاریهای مایکروسافت برای آینده
نکات منفی:
- لاینآپ لانچ ضعیف غیر قابل انکار
- قابلیتهای Media Center ضعیف شدهاند
اگر شما یک بازیباز هاردکور پلتفرم اکسباکس هستید، مطمئناََ با نگاهی به همین نکات مثبت کنسول را خریداری خواهید کرد.اگر قصد دارید برای اولین بار وارد اکوسیستم شوید، اکسباکس سری اکس شما را نا امید نمیکند.
نمره: ۴٫۵/۵
Engadget:
اکسباکس سری اکس به طور تمام و کمال چیزی است که اکسباکس وان نبود. از همه نظر سریع است و به راحتی بازی به صورت ۴K را ارائه میدهد و از طرفی بارگذاریهای طولانی مدت را کاهش میدهد. این پلتفرم به طور خالص این تمرکز را دارد که بهترین تجربهی گیمینگ را فراهم کند به جای این که یک دستگاه نصف و نیمهی سرگرمی بوده و تمرکزهای عجیب و غریبی داشته باشد. تنها مشکل این است که بازی جذابی در زمان لانچ برای ارائه وجود ندارد که در نتیجه مایکروسافت را در مقابل پلیاستیشن ۵ آسیبپذیر میکند. با این حال سری اکس بدون هیچ انحصاری بازیها را در سطح یک رایانهی شخصی مدرن اجرا میکند و این برای بسیاری از بازیبازان کافی است.
نمره: ۸۷/۱۰۰
ورج (The Verge):
تیتر: یک رایانهی شخصی نسل بعدی
هدف مایکروسافت از ساخت کنسول نسل جدید خود این است که یک تجربهی رایانههای شخصی را به یک کنسول وارد کند. شما میتوانید این احساس را در زمان تجربهی هر دو کنسول سری اکس و سری اس به طور مداوم خواهید داشت. اگر شما در حال حاضر از یک کارت گرافیک GTX 1060 به RTX 3080 منتقل شوید در زمینههای مختلفی مانند رابط کاربری (ویندوز ۱۰) تفاوتهای عمدهای نخواهید یافت و تنها با بهبود سرعت و کیفیت برخی موارد رو به رو میشوید اما مهمتر از همه بازیهای جدید بهتر اجرا خواهند شد.
این دقیقاََ همان حسی است که مایکروسافت با اکسباکس سری اکس به شما القاء میکند. نه تنها با انتقال از اکسباکس وان به اکسباکس سری اکس این حس را خواهید داشت که رایانهی شخصی خود را به روز کردهاید بلکه دقیقاََ چنین چیزی به نظر میرسد چرا که شکل ظاهری نیز به مانند رایانهی شخصی طراحی شده است. از طرفی همهی لوازم جانبی شما نیز پشتیبانی میشود.
این یک رویکرد کاملاََ متفاوت نسبت به سونی و پلیاستیشن ۵ به حساب میآید چرا که آنها با رابط کاربری (UI) جدید ، بازیهای نسل بعدی انحصاری و کنترلر کاملاََ جدید وارد رقابت میشوند. مایکروسافت برروی پایههای گیمینگ که واقعاََ اهمیت دارند تمرکز کرده است: نرخ فریم بالا، کم صدا و خنک بودن کنسول، بارگذاری سریع، پشتیبانی از لوازم جانبی و Backwards Compatibility. در چند هفتهای که من با این کنسول کار کردم باید بگویم که سری اکس به خوبی این پایهها را ارائه میدهد.
اما بهترین بخش مربوط به سری اکس این است که در حقیقت با یک رایانهی شخصی رو به رو نیستیم. من دیگر نمیبایست نگران درایورها، لانچرها و یا بهروزرسانی ویندوز باشم. شما اکسباکس را روشن میکنید و به بازی کردن میپردازید. اگر سازندهها در ادامهی نسل گزینههای کیفیت اجرایی مختلفی را پیش روی من بگذارند مطمئناََ وسوسه خواهم شد که اکثر بازیها را برروی این پلتفرم تجربه کنم چرا که از طرفی پشتیبانی از موس و کیبورد، cross-save و cross-play نیز به شدت ترغیب کننده هستند.
در این میان یک سوال بزرگ پیش میآید: ۲۳ استودیوی فرست-پارتی مایکروسافت در چه زمانی قدرتهای این پلتفرم را نمایان خواهند کرد؟ قدرت سختافزاری و تجربهی کاربری بینظیر تنها بخشی از معادله به حساب میآید. مایکروسافت به بازیهایی نیاز دارد که سری اکس را به پلتفرمی جدید تبدیل کند.
گیماینفورمر (GameInformer):
تیتر: نسل بعدی اکسباکس دو گزینهی سرعت و روان بودن را ارائه میدهد که به جای نوآوری برروی تکرار موارد قبلی تمرکز دارد
اکسباکس سری اکس و اکسباکس سری اس شامل بهبودهای بینظیری مانند Quick Resume و بارگذاری سریعتر نسبت به نسل قبلی میشود اما زمانی که سیستم را روشن میکنید انتظار یک پیشرفت انقلابی یا متفاوت نسبت به قبل نداشته باشید. اگر تنها انتظار دارید که به بازیهای قدیمی، حال حاضر و آیندهی اکسباکس دسترسی داشته باشید منتظر این کنسول باشید فراتر از اینها چیزی برای ارائه وجود ندارد.نمره: +B
اکسباکس سری اکس سادگی کنسولهای بازی ویدیویی سنتی را با قدرت رایانههای شخصی گیمینگ ترکیب میکند و این را در حالتی به وجود میآورد که شاهد هیچگونه داغ کردن و سر و صدای اضافه نیستیم. این به گونهای یک معجزه به حساب میآید اما این سوال پیش میآید که آیا یک سری اکس خریداری کنم؟ این بستگی دارد. اگر از یک اکسباکس وان اکس استفاده میکنید پیشنهاد میدهم که صبر کنید نه تنها به این دلیل که در ادامهی سال ۲۰۲۰ هیچگونه محتوایی ارائه نخواهد شد. در حال حاضر نیز چند بازی بهبود یافته برای کنسول جدید در دسترس قرار دارد و من امیدوارم این مسئله بهتر شود اما به نظرم دارندگان اکسباکس وان اکس باید حداقل تا اوایل ۲۰۲۱ صبر کنند. از طرفی کسانی که از کنسولهای قدیمیتر اکسباکس وان اس و اکسباکس وان استفاده میکنند باید به سرعت یکی از کنسولهای جدید را خریداری کنند چرا که بهبودهای شدیدی در انتظارشان است.
- زمان بارگذاری بسیار سریع
- Dolby Vision and Atmos
- گیمپلی با رزولوشن ۴K و نرخ فریم ۶۰ (پشتیبانی از ۴K و ۱۲۰HZ)
- Backwards Compatibility برای جمع کثیری از بازیها
نکات منفی:
- لاینآپ بازیهای لانچ
- پیشرفهای محدود در رابط کاربری (UI)
- تلویزیون سازگار برای بهترین کیفیت بصری مورد نیاز است
اکسباکس سری اکس از قدرت بینظیر خود برای کاهش زمان بارگذاری و کیفیت اجرایی کلی بازی استفاده میکند اما اگرچه ویژگیهایی مانند Quick Resume ،Backwards Compatiblity و اسمارت دلیوری (Smart Delivery) کمی به بهتر شدن کمک میکند اما به سختی میتوان کاستیها در مباحث کلیدی مانند رابط کاربری و بازیهای لانچ را نادیده گرفت.
نمره: ۴/۵
- کیفیت اجرایی ۴K و نرخ فریم ۶۰ در اکثر بازیها به صورت ثابت
- درایو SSD
- زیبایی مینیمالیستی
نکات منفی:
- اندازهی بزرگ
- گرانی کارتهای حافظهی گسترش دهنده
- قابل شارژ نبودن کنترلر
اکسباکس سری اکس قدرتمندترین کنسول اکسباکس به حساب میآید اما در زمان لانچ شما نمیتوانید هیچ اثری را تجربه کنید که قبلاََ نمیتوانستید. این کنسول بیشتر از نظر کیفیت اجرایی به قولهای خود پایبند است. رزولوشن ۴K و نرخ فریم ۶۰ قابل اطمینان بوده و درایو SSD تقریباََ زمان بارگذاری را ازبین میبرد. این یک پیشنهاد خوب برای طرفداران نرخ فریم بهتر به حساب میاید اما افراد دیگر دلیلی برای این آپگرید نخواهند دید.
سینت (CNET):
تیتر: کاملاََ به کمال رسیده اما بدون هیچ غافلگیری
اگر شما حس میکنید خرید سری اکس با ۵۰۰ دلار مناسب نیست، خرسندم که به شما بگویم تجربهی بسیار خوبی با کنسول ارزانتر یعنی سری اس داشتهام. در کنار این که اندازهی آن بسیار کوچک است، به نظر من طراحی زیباتری دارد و نسبت به قیمتش بسیاری از ویژگیها را حفظ میکند.
مترو (Metro):
تیتر: کنسول جدیدی که هیچ چیز در آن تازه نیست
نقد و بررسی کنسول اکسباکس سری اکس در حال حاضر چیز زیادی را نمیتواند به شما بگوید. این قدرتمندترین کنسول ساخته شده است (به صورت تئوری بر اساس بازیها به هیچ عنوان چنین چیزی را نمیتوان ثابت کرد) و باید بگویم که برای دو هفته زیر تلویزیون ما این کنسول وجود داشت و ما نمیدانستیم که باید با آن چکار کنیم. این موضوع بسیار عجیب است چرا که عرضهی یک نسل جدید از کنسولها باید به شدت برای یک بازیباز هیجانانگیز باشد و این اتفاق در مورد سری اکس رخ نمیدهد. آیا سری اکس از نظر مکانیکی یک کنسول خوب است؟ در حال حاضر به اندازهی پلیاستیشن ۵ نوآورانه به نظر نمیرسد اما بله. آیا بازی جذابی برای تجربه برروی آن وجود دارد؟ بله اما نه چیز جدیدی. آیا ارزش پولی که میپردازید را دارد؟ بله، مخصوصاََ سری اس. اما بزرگترین سوال این است که آیا باید یکی از این کنسولها را خریداری کنم یا خیر؟ این پاسخ بسیار سخت خواهد بود و به شرایط شخصی هر فرد بستگی دارد. چیزی که ما میتوانیم بگوییم این است که اگر این تصمیم را به بعداََ موکول کنید چیز زیادی را از دست ندادهاید.
کنسول اکسباکس سری اکس و سری اس در تاریخ ۲۰ آبان (۱۰ نوامبر) عرضه خواهند شد.
نوشتن نظر